geboorte film liefjes

Het zal even wennen zijn maar een geboorte vast laten leggen op film gebeurt al jaren in Amerika. Bij studio Liefjes ligt de nadruk op de eerste kennismaking tussen ouders en hun kindje, het eerste contact. Staan we eigenlijk wel genoeg stil bij dat bijzondere moment? Voor het eerst in 9 maanden zien jullie je eigen kindje(s), voor het eerst kun je haar/hem knuffelen en een kusje geven. Het zijn de kleine momentjes die vaak vergeten worden door de hectiek van een geboorte, maar die zo bijzonder zijn om op een later moment terug te kunnen kijken. Niet in alle gevallen zal een geboorte in deze sfeer verlopen, maar juist dan is het filmen ook bijzonder en misschien ook wel een must voor de kersverse mama. Er kunnen natuurlijk situaties ontstaan waarin de mama naar de OK moet, daar al is of waarvan het kindje bijvoorbeeld te vroeg wordt geboren. De momentjes die jij als mama dan mist, vang ik op mijn camera zodat juist die mooie belangrijke momenten toch bij jouw herinneringen komen!

We hebben dit bijzondere avontuur echt samen gedaan en niet het gevoel gehad dat er iemand bij was die er niet hoorde te zijn. Zij heeft liefdevol en vol passie het mooiste moment van ons leven weten vast te leggen op film. We zullen dit voor altijd koesteren. (Ouders Evi, 2014)

Ik heb in de afgelopen jaren verschillende geboortes op de film mogen vast leggen en keer op keer is dat weer een bijzondere gebeurtenis. Het is natuurlijk niet niets om als aanstaande ouders ervoor te kiezen een extra persoon bij de geboorte van je kindje uit te nodigen, laat staan iemand die het filmt/fotografeert. Uit ervaring blijkt echter vaak dat de ouders (voornamelijk moeder) mij helemaal niet opmerkt, en vaak het idee heeft dat ik er helemaal niet bij was!Geboorte film van Dirk, Bart en Elizabeth. Geboren met 32 weken middels een keizersnede, te isala Zwolle.

HOE GA IK TE WERK WERK?

Normaal gesproken kom ik wanneer de weeën in volle gang zijn en ga ik ongeveer een uur na de geboorte weer naar huis. In het begin leg ik wat momentjes in de weeën vast zoals: de vader, het tijdstip en de persweeën. Vervolgens het moment van geboorte waarbij de volledige focus ligt op de eerste kennismaking tussen de ouders en het kindje. In het laatste uur leg ik verschillende momentjes vast zoals: navelstreng doorknippen, het eerste weeg momentje en misschien wel het eerste bezoekje van de opa’s, oma’s!

Daarna ga ik met zeer waardevol beeld op mijn camera weer naar huis, op weg naar de montage studio. 
En terwijl jullie heerlijk genieten van jullie kleintje maak ik van alle beelden een prachtige film, waarbij de muziekkeuze volledig naar eigen keus is. Wanneer jullie de film na een feedback moment goedkeuren krijgen jullie de dvd in een mooie verpakking thuisgestuurd, en kunnen jullie zelf bepalen of jullie deze film willen delen met familie/vrienden of dat deze film voor jullie zelf is.

dvdjosia

Omdat dit voor jullie een heel bijzonder moment in jullie leven is, is het belangrijk dat we goed bespreken wat jullie wensen en/of grenzen zijn. Dit doen we in een kennismakingsgesprek wat ruim van te voren gepland wordt. Voor mij is het belangrijk dat jullie voor de 30e zwangerschapsweek laten weten wanneer de baby verwacht wordt zodat er al een globale planning voor het filmen ligt. Bij een inleiding of keizersnede is dit natuurlijk makkelijker in de planning, omdat ik dan redelijk exact weet wanneer jullie kleine verwacht wordt.
Hier zit dan ook het prijsverschil in.

KOSTEN?
In het prijsoverzicht kun je de kosten vinden voor het gehele aanbod van Studio Liefjes. Heb je een vraag? Mail dan gerust, dan zorg ik dat je zo snel mogelijk een reactie krijgt!

Share Button