geboorte foto liefjes

geboortefotosIn Nederland is het laten fotograferen van een geboorte al een aantal jaren helemaal hip! Bij studio Liefjes ligt de nadruk op de eerste kennismaking tussen ouders en hun kindje, het eerste contact. Staan we eigenlijk wel genoeg stil bij dat bijzondere moment? Voor het eerst je kindje zien, voor het eerst kun je haar/hem een kusje geven. Het zijn de kleine momentjes die vaak vergeten worden door de hectiek van een geboorte, maar die zo bijzonder zijn om op een later moment terug te kunnen kijken.Schermafbeelding 2016-04-07 om 19.22.14

Het is natuurlijk niet niets om als aanstaande ouders ervoor te kiezen een extra persoon bij de geboorte van jullie kindje uit te nodigen, laat staan iemand die het filmt/fotografeert. Uit ervaring blijkt echter vaak dat de ouders (voornamelijk moeder) mij niet eens opmerkt, en vaak het idee heeft dat ik er helemaal niet bij was. En wat zijn ze achteraf blij met de foto’s!!

Normaal gesproken kom ik wanneer de weeën in volle gang zijn en ga ik ongeveer 1-2 uur na de geboorte weer naar huis. In het begin leg ik wat momentjes in de weeën vast zoals: de vaders, het tijdstip en de persweeën. Vervolgens het moment van geboorte waarbij de volledige focus ligt op de eerste kennismaking tussen de ouders en het kindje. In de laatste uurtjes leg ik verschillende momentjes vast zoals: navelstreng doorknippen, het eerste weeg momentje, loopreflex en misschien wel het eerste bezoekje van de opa’s en oma’s.

Daarna ga ik met zeer waardevol beeld op mijn camera weer naar huis, op weg naar de bewerkings studio. En terwijl jullie heerlijk genieten van jullie kleintje zorg ik dat de foto’s mooi bewerkt worden. Binnen 2 weken krijgen jullie de foto’s op een dvd in een mooie verpakking thuisgestuurd, en kunnen jullie zelf bepalen of jullie deze foto’s willen delen met familie/vrienden of dat de foto’s helemaal voor jullie zelf zijn.

Omdat dit voor jullie een heel bijzonder moment in jullie leven is, is het belangrijk dat we goed bespreken wat jullie wensen en/of grenzen zijn. Dit doen we in een kennismakingsgesprek wat ruim van te voren gepland wordt. Voor mij is het belangrijk dat jullie voor de 30e zwangerschapsweek laten weten wanneer de baby verwacht wordt zodat er al een globale planning voor het fotograferen ligt. Bij een inleiding of keizersnede is dit natuurlijk makkelijker in de planning, omdat ik dan weet wanneer exact jullie kleine verwacht wordt. Hier zit dan ook het prijsverschil in.

 

 

Share Button