over mij

Mijn naam is Daisy Kanon en ik ben een geboren en getogen polderbewoonster. Al van jongs af aan zou ik kraamverzorgster en later verloskundige worden, speelde ik tot groep 8 met poppen, paste ik op de baby buurtjes en werkte ik als poetsmeid bij de verloskundigenpraktijk. Op de havo volgde ik natuur en gezondheid om vervolgens toelating te gaan doen voor de Academie Verloskunde. Maar zover is het nooit gekomen.DaisyKanon_2

Tijdens deze periode maakte ik kennis met het filmvak, iets waar ik me voorheen eigenlijk nooit mee bezighield. Een magische wereld ging voor mij open, ik legde van alles vast, van fictie tot documentaires. In mijn laatste jaar deed ik toelating voor Audio Visuele Media aan de Hoge school voor de Kunsten Utrecht en werd daar aangenomen.

Op de opleiding ontwikkelde ik mijn gevoel voor de camera maar ook het monteren van films had ik snel in de hand. In 2012 filmde ik voor het eerst een geboorte, een zeer bijzondere ervaring wat mijn kijk op het maken van films veranderde.

In mijn afstudeerjaar hield ik mij naast de montage van 2 fictie films bezig met mijn eigen productie: Over leven. Een film over de kwetsbaarheid van vroeggeboortes. De beelden nam ik op in de zomer van 2013 in de Isala Klinieken te Zwolle en ging in de zomer van 2014 in première. In september dat jaar werd de film geselecteerd voor het Nederlands Film Festival waar hij verschillende keren werd vertoond.

De afgelopen jaren heb ik veel bijzondere en kwetsbare momenten mogen beleven, mede dankzij lieve ouders, ziekenhuis personeel en alle andere mensen die dit mogelijk maakten. Nog steeds word ik ontzettend gelukkig als ik deze unieke beelden aan ouders overhandig, want hoe mooi is het dit samen nog eens te kunnen beleven. In 2016 vond ik het tijd om de studio een nieuw jasje aan te trekken, met een nieuwe website en Facebook pagina. Op deze manier hoop ik nog meer (aanstaande) ouders kennis te laten maken met het werk wat ik doe, zodat ook zij de kans krijgen de eerste prille en bijzondere momenten van hun pasgeborene te vereeuwigen. 
liefs daisy

Share Button